Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o boleznih oči se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet
Pri transepitelijski PRK metodi z laserskimi žarki odstranimo zunanjih sloj roženice – epitelij (PTK 50um). Potem z laserjem spremenimo dioptrijo roženice. Po operaciji postavimo na oko mehko kontaktno lečo. V nekaj dneh se povrhnji sloj roženice spet zaraste. To celjenje traja 3 dni.

To je »no touch« metoda korekcije dioptrije, ki naredi operacijo prijetnejšo za pacienta.

S površinskimi metodami se izognemo komplikacijam poklopca, ki so značilne za LASIK metode. Površinske metode so manj invazivni posegi.

Pri površinski metodi je manj tveganja za dolgoročno roženično biomehansko nestabilnost, saj z metodo najmanj posegamo v arhitekturo roženičnega tkiva. Za ves postopek uporabimo laserske žarke.


Pri LASIK-u pa odrežemo zgornji sloj roženice (100-130um). Uporabimo mikrokeratomom ali laser, ki odreže tanko rezino roženice.

Ta rezina - sloj – poklopec roženice ostane pritrjen na enem delu roženice, da lahko rezino - sloj roženice dvignemo nad preostali del roženice, kot pokrov, ki je pritrjen na enem delu roženice. Ta poklopec dvignemo in ga zavihamo od centra očesa. Odkriti razgaljeni del roženice operiramo z laserjem in spremenimo obliko in dioptrijo roženice – stromo roženice.

Po operaciji poklopec postavimo nazaj na njegovo mesto. Poklopec se pritrdi nazaj na roženice zaradi naravnih adhezijskih sil, brez šivanja. Poklopec zaraste le ob robovih, ne pa tudi v osrednjem delu.

Rezultati uspeha so pri vseh metodah dolgoročno enaki. Je pa nekaj razlik v celjenju po operaciji.

 

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.