Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o laserski operaciji oči se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet

Naša laserska oprema: ALLEGRETTO WAVE Eye-Q 400 Hz Excimer Laser


Excimer laser Eye-Q
Za operacije dioptrije uporabljamo Alcon Allegretto Eye-Q 400 Hz excimer laser. Je laser novejše generacije, natančen, hiter in zanesljiv. Velikost enega pulza laserskega žarka je 0,95 mm. Sledilec gibanja zenice, Eye tracker, sledi vsakemu najmanjšemu gibu zrkla med operacijo, kar zagotavlja visoko zanesljivost pri korekciji dioptrije. Z excimer laserjem operiramo kratkovidnost, kratkovidni astigmatizem in daljnovidnost.

PerfectPulse Technology® za lasersko korekcijo vida (LASIK, LASEK, PRK, PTK)

Nova 400 Hz keramična laserska glava z UV svetlobo valovne dolžine 193 nm. Sistem ima 0,95 mm (0,68 mm FWHM) leteči spot z Gaussovo obliko profila žarka, ki natančno odstranjuje površino roženice.

Čas odstranitve 1 D (diotrije) je 2 sekundi na površini s premerom optične cone  6,5 mm. Tako preprečuje nevarnost dehidracije strome in omogoča zanesljive in natančne rezultate korekcije. 

Aktivna in hitra IR očesna sledilna naprava, eye-tracker, sledi zenici in je sinhronizirana z laserskim žarkom. Tak način preprečuje decentracije obdelave površine in kompenzira hitre nehotene premike očesa med 1,5 in 8 mm.

Trjei infrardeči žarki omogočajo jasen kontrast med šarenico in zenico očesa in kotrolo vodenja laserskega žarka.

Termalno optimiziran vzorec pulzov na roženici ščiti pred termalnim efektom ali pregrevanjem tkiva na roženici.

Sistem merjenja globine ablacije z mikrometrom omogoča maksimalno natančnost delovne energije laserja v mikronih ter omogoča največjo zanesljivost in ponovljivost ablacije.

Sistem energijske kontrole v zanki omogoča kontrolo dovedene energije v treh točkah na poti laserskega žarka in tako avtomatsko prilagaja vsak pulz v nizu s popolno natančnostjo.

Optična pot žarka je popolnoma zaprta in čiščena s čistim dušikom kar preprečuje ustvarjanje ozona. Sistem je neobčutljiv na mikroklimatske pogoje prostora.

Novi Portal software 2.02 ponuja povečane možnosti terapije in nove varnostne mehanizme ki optimizirajo efekt laserja in dajejo natančne in ponovljive rezultate.

Najnovejši ablacijski profili omogočajo terapijo za mešani astigmatizem, avtomatsko konverzijo cilindrov in realen prikaz debeline ablacije.

Individualne nastavitve datuma in nastavitve jezika, avto-print funkcija in hitra izmenjava podatkov iz računalnika v laser omogočajo uporabniško prijaznost novega portalnega programja.

Napredna tehnologija vodenja žarka in nov tip laserske glave V2.4 s predgretjem omogoča stabilno energijo v času delovanja in tako največjo preciznost ablacije.

Integrirani Neurotrack modul zanesljivo kontrolira ciklotorzijo očesa in daje kirurgu največjo možnost kontrole pri možnih ciklotorzičnih aberacijah. Optokinetično sledenje očesu z vodilnim žarkom stabilizira oko za maksimalno vertikalno in horizontalno stabilizacijo slike na mrežnici.

V povezavi z projektorjem vodilne črtne oznake je vsaka rotacija očesa onemogočena oz. se laserski sistem vodenja žarka prilagaja gibanju očesa. Ta projekcija črt omogoča precizno kontrolo ciklotorzije posebej pri korekciji astigmatizma in pri prilagojenih ablacijah. WaveLigh asferična Wavefront Optimized™ ablacijski profil žarka onemogoča indukcijo sferičnih aberacij, kreira široko realno ablacijsko cono in asferično in kotno – prolate ablacijo. Ta omogoča odlične klinične rezultate vida posebej pri nočnem vidu in pri bleščanju. Wavefront Optimized™ tretmaji omogočajo minimalno odstranitev tkiva roženice-strome za maksimalno vidno korekcijo.

Integrirani nomogrami (algoritmi optimizirane ablacije) ki so preverjeni pri FDA (Food and Drugs Agency) po sprejetju kliničnih raziskav pri tej agenciji v preizkusnem obdobju pridobivanja certifikatov kažejo na precizne in ponovljive rezultate in onemogočajo nepredvidene efekte ablacije in možne aberacije Zernike višjega reda.

Uporabniško prijazen notesnik in ustrezno programje omogoča off-line vhod podatkov in planiranje postopkov korekcije ter individualne korekcije in prilagoditve korekcije s posebnimi vrednostmi:

 • posebna nastavitev za individualno K-vrednost pacienta,
 • Wavefront-vodeni (aberometrijsko) tretmaji v kombinaciji z WaveFront Aberometrom – analizatorju slikovne poti skozi oko,
 • topografsko vodeni tretmaji v kombinaciji z topografom in Oculizerjem(Scheipflug kamero),
 • korekcijski vodeni tretmaji z IOL-master BioGraph sistemom za izračun vrednosti očesne optika.

 Z integriranim Custom Q modulo  ALLEGRETTO WAVE® Eye-Q BLUE LINE ponuja dodatne možnosti skozi::

 • Nastavitev optične cone z stopnjami po 0,1 mm in kontrolo refrakcije s stopnjami  od 0,01 D(diopterja)
 • Nastavljiva tranzicijska cona je v stopnjah po 0,05 mm.
 • Nastavitev asferične vrednosti roženice (Q-vrednost).
 • Pacientova individualna predoperativna asferična vrednost se lahko odstrani ali variablno premesti. Posebej še pri inovativni korekciji pri presbiopiji.
 • Poseben Q software avtomatsko kalkulira optimiziran profil ablacije za mešane astigmatizme. Kalkulacija se opravi v eni stopnji ne glede na izmerjeni cylinder očesa.
 • Zaradi novega portalnega SW 2.02 se kornealni radij avtomatsko zadrži za individualne tretmane Custom- Q.
 • Mikroskop z petimi stopnjami povečave omogoča jasen pregled po polju ablacije.

LED bela osvetlitev polja ablacije omogoča visoko kontrastno sliko. Delovna razdalja 195 mm omogoča dovolj prostora za kirurga, namestitev mikorkeratoma in instrumentov.

Miopija:                                          -0.25 to -14 D**, OZ 4.5 to 8.0 mm

Mioptični  astigmatizem:             -0.25 to -6.0 D**, OZ 4.5 to 8.0 mm

Hiperopija:                                     +0.25 to +6.0 D**, OZ 6.0 to 7.0 mm

Hiperoptični astigmatizem:         +0.25 to +6.0 D**, OZ 6.0 to 7.0 mm

Terapevtične aplikacije:              PTK, ablation depth  5-100 μm*, OZ 2.0 to 8.0 mm

Operacijska postelja:

Postelja omogoča precizno mikrometersko natančno pozicioniranje in je nastavljiva v treh oseh preko integrirane konzole ali kontrolnega panela. Možnost pomika z varibilno hitrostjo. Ima vgrajen nastavljiv naslon za glavo in podporo za kolena za udobno namestitev pacienta.

LCD zaslon

Namenjen vizualizaciji sledilne naprave očesa in sliki iz mikroskopa..

Odstranjevalec dima

Za odstranitev produktov ablacije in nevarnih plinov ter smradu.

Zunanji priključek za dušik

Za priključitev zunanje jeklenke s plinom za čiščenje poti laserskega žarka.

Laserska mešanica plina ArF (20 l)

Laserska mešanica plina ArF (20 l)
© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.