Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o boleznih oči se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet
  1. Pred operacijo naredimo celoten in natančen očesni pregled. S pacientom opravimo pogovor o možnostih za uspeh operacije. Seznanimo ga s potekom operacije in morebitnimi stranskimi učinki. 
  2. Transepitelijska nekontaktna korekcija dioptrije - C-ten 
  3. Z laserjem najprej odstranimo površinski sloj roženice - epitelij.
  4. Potem pa z laserjem spremenimo dioptrijo. Laserski žarki preoblikujejo roženico in spremenijo dioptrijo.
  5. To lahko naredimo z natančnostjo nekaj mikrometrov.
  6. S površinsko metodo odstranimo najmanj roženičnega tkiva za korekcijo dioptrije.
  7. S tem ohranimo čimvečjo debelino roženice, ki je pomembna za biomehanske lastnosti roženice.
  8. Roženica je viskoelastično tkivo.
  9. Po operativnem posegu položimo na roženico terapevtsko mehko kontaktno lečo, ki ščiti roženico dokler se epitelij ne obnovi, 3 dni.
Operacijo dioptrije poteka ambulantno. Oči lokalno anesteziramo s kapljicami, pacient se udobno uleže. Odvisno od metode operacije, odluščimo vrhnji sloj roženice ali pa naredimo reženj zgornjega dela roženice. Z laserskim žarkom ustrezno preoblikujemo površino roženice in spremenimo njeno dioptrijo. Med delovanjem laserskega žarka pacient ves čas gleda v zeleno centralno točko. Če pacient oči med posegom premakne, laser s svojim sledilnim » eye-tracker-sistemom« premik zazna in preneha z delovanjem. Ko pacient pogled spet usmeri v centralno točko, nadaljuje laser s terapijo tam, kjer se je pred tem ustavil. Zato pravimo, da je laserska terapija varna in pod kontrolo računalnika.

Ves postopek traja do 15 minut, sama operacija pa traja nekaj minut. Po operaciji pacientu oko pokrijemo s terapevtsko kontaktno lečo in predpišemo zdravila v obliki kapljic, ki jih uporablja večkrat na dan, do kontrole. Pacient prejme tudi vsa potrebna navodila in pomembne napotke po operaciji. Prvi kontrolni pregled po operaciji je naslednji dan. Naslednje kontrole so še po enem tednu, enem mesecu, treh mesecih, in enem letu.

 

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.